Gıda Teknolojisi Ders Kataloğu |
|||||
1. Sınıf |
|||||
---|---|---|---|---|---|
2021 - 2022 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ATİ101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I | 2 | 0 | 2 | |
GTP102 | Genel Mikrobiyoloji | 3 | 2 | 5 | |
GTP104 | Gıda Kimyası | 3 | 0 | 3 | |
GTP103 | Gıdalarda Temel İşlemler I | 2 | 0 | 4 | |
GTP101 | Kimya I | 2 | 1 | 3 | |
MAT127 | Matematik I | 3 | 0 | 3 | |
TDİ101 | Türk Dili I | 2 | 0 | 2 | |
YDİ101 | Yabancı Dil I (İngilizce) | 2 | 0 | 2 | |
Seçmeli | GIDA TEKNOLOJİSİ 1.SINIF GÜZ DÖNEMİ() | 7 | |||
ÇEV002 | Çevre Koruma | 2 | 0 | 3 | |
GTP105 | Laboratuvar Tekniği | İzlence | 3 | 1 | 4 |
Toplam AKTS: | 31 | ||||
2021- 2022 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ATİ102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II | 2 | 0 | 2 | |
GTP204 | Gıda Endüstrisi Makinelerı | 3 | 1 | 4 | |
GTP203 | Gıdalarda Temel İşlemler II | 2 | 0 | 2 | |
GTP202 | Gıda Mikrobiyolojisi | 3 | 2 | 5 | |
GTP201 | Kimya II | 2 | 1 | 3 | |
MAT128 | Matematik II | 3 | 0 | 3 | |
TDİ102 | Türk Dili II | 2 | 0 | 2 | |
YDİ102 | Yabancı Dil II (İngilizce) | 2 | 0 | 2 | |
Seçmeli | GIDA TEKNOLOJİSİ 1.SINIF BAHAR DÖNEMİ() | 7 | |||
BİT006 | Bilgi ve İletişim Teknolojileri | 2 | 1 | 4 | |
GTP207 | Özel Gıda Ürünleri | 2 | 1 | 3 | |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2021-2022 EK Sınav |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
GTP102 | Genel Mikrobiyoloji | 3 | 2 | 5 | |
GTP104 | Gıda Kimyası | 3 | 0 | 3 | |
GTP101 | Kimya I | 2 | 1 | 3 | |
GTP201 | Kimya II | 2 | 1 | 3 | |
Seçmeli | GIDA TEKNOLOJİSİ 1.SINIF GÜZ DÖNEMİ() | 7 | |||
GTP105 | Laboratuvar Tekniği | 3 | 1 | 4 | |
Toplam AKTS: | 21 | ||||
2. Sınıf |
|||||
2021 - 2022 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
GTP305 | Bitkisel Yağ Teknolojisi | İzlence | 3 | 1 | 4 |
GTP302 | Et ve Ürünleri Teknolojisi I | 2 | 1 | 3 | |
GTP301 | Süt Teknolojisi I | 3 | 1 | 5 | |
GTP304 | Tahıl Teknolojisi I | 3 | 1 | 5 | |
Seçmeli | GIDA TEKNOLOJİSİ 2.SINIF GÜZ DÖNEMİ() | 3 | |||
GTP306 | Ambalajlama ve Depolama Teknikleri | 3 | 0 | 4 | |
GTP307 | Biyoteknoloji | 3 | 0 | 4 | |
İYES001 | İşyeri Eğitimi I | 0 | 4 | 5 | |
İYUS001 | İş Yeri Uygulaması I | 0 | 8 | 10 | |
GTP303 | Meyve ve Sebze Teknolojisi I | İzlence | 3 | 1 | 5 |
Toplam AKTS: | 20 | ||||
2021- 2022 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
GTP402 | Et ve Ürünleri Teknolojisi II | 2 | 1 | 4 | |
STJONL | Staj | 0 | 0 | 2 | |
GTP401 | Süt Teknolojisi II | 3 | 1 | 5 | |
GTP404 | Tahıl Teknolojisi II | 3 | 1 | 5 | |
Seçmeli | GIDA TEKNOLOJİSİ 2.SINIF BAHAR DÖNEMİ() | 25 | |||
GTP408 | Beslenme İlkeleri | 2 | 0 | 4 | |
GTP407 | Gıda Katkı Maddeleri | 2 | 0 | 4 | |
GTP405 | Hijyen ve Sanitasyon | 3 | 0 | 3 | |
İYES002 | İşyeri Eğitimi II | 0 | 4 | 5 | |
İYUS002 | İş Yeri Uygulaması II | 0 | 8 | 10 | |
GTP403 | Meyve ve Sebze Teknolojisi II | 2 | 1 | 3 | |
Toplam AKTS: | 41 | ||||
2021-2022 EK Sınav |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
GTP305 | Bitkisel Yağ Teknolojisi | 3 | 1 | 4 | |
GTP301 | Süt Teknolojisi I | 3 | 1 | 5 | |
GTP304 | Tahıl Teknolojisi I | 3 | 1 | 5 |